Uitstappen in Brussel

De Marollen

Vanaf het kasteel Hallepoort begint de ontdekking van de wijk “De Marollen”, bekend voor de vele antiquairs ( Hoogstraat en Blaestraat) en de rammelmarkt op Vosseplein.

Zavel / Sablon

Bevind zich bij de Poelarts plaats, Zavel is de ideale plaats om te kuieren in de antiquair winkels of tijdens de antiquair markt op zaterdag en zondag. Aan de overkant van de kerk op de zavel is er en mooi park alsook : het Egmont park, een zeer rustige plaats.

Louisalaan en shopping

Ons huis bevindt zich op 5 min te voet van de bekende Louisalaan, voor de liefhebbers van shopping (Louise Gallerij, en Gulden Vlies Gallerij, Louisalaan en Waterloolaan).

Grote Markt

Centrale plaats van de stad Brussel. Deze is wereldwijd bekend van zijn esthetische rijkheid. Vanaf hier kunt u “Manneken pis” bezoeken en wandelen in de verschillende wandelstraten in de buurt, en langsgaan naar de bekende Saint Gery Plaats of de Antoinde Dansaert straat.

Museum Horta / Art Nouveau & Art Déco

Het museum horta is gevestigd in het persoonlijke huis van Victor Horta.

De stad Brussel bezit een enorm patrimonium van Art Nouveau, in verschillende wijken van de stad, waaronder de van “Bailli” en “ Chatelain” die niet ver van het huis zijn.

Restaurants en cafés in de buurt

In de wijk zijn heel veel restaurants en brasseries. (Jourdanstraat, Voorplein Sint-Gillis, ...). Wij hebben voor u enkele sympathische restaurants geselectioneerd.